image
 |  5 2 Вересня 2021 | 21:38

На одному з озер – екологічна катастрофа, – екоінспектори Поліського округу

Державна екологічна інспекція Поліського округу повідомляє, що в акваторії річки Устя, на Рівненщині, виявлено залізобетонну трубу, з якої відбувався скид стічної води темно-коричневого кольору в озеро Басів Кут.

Про це повідомляють на своїй сторінці в мережі Фейсбук держекоінспектори Поліського округу.

"Спеціалістами відділу Інструментально-лабораторного контролю на місці скиду було відібрано проби води та викликано правоохоронні органи.

🔬Наразі, вже готові лабораторні дослідження, в яких виявлені наступні показники: БСК -2,59 мгО2/дм3; завислі речовини -318,8 мг/дм3; залізо-13,53 мг/дм3; сульфати-37,8 мг/дм3; фосфати – 0,26 мг/дм3.

 🛂З метою встановлення винних осіб в забрудненні озера, Інспекція звернулася з запитом до РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал», як можливого винуватця події", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні заборонили вилов раків, Волинь – не виняток

❗Згідно інформації, наданої «Рівнеоблводоканал» труба, з якої відбувся скид стічної води темно-коричневого кольору дійсно знаходиться на балансі підприємства і призначена для спуску чистої води з резервуарів. Проте, внаслідок виходу з ладу засувки, частина промивочної води потрапила в Басівкутське озеро. Всупереч ст.44 Водного кодексу України суб’єкт господарювання про виникнення такого забруднення Інспекцію не повідомив.

👮‍♂️На даний час Державною екологічною інспекцією Поліського округу готуються розпорядчі документи для проведення позапланового заходу на РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» для з’ясування всіх обставин виникнення такої ситуації.

⚠️Дане питання й надалі лишається на контролі Державної екологічної інспекції Поліського округу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити