image
 |  0 27 Вересня 2022 | 13:19

На окупованій Луганщині почався призов медиків

Російські окупанти на Луганщині почали призивати на війну проти України медичних працівників.

Про мобілізацію оголосили в тимчасово захопленому Луганську. Забирають поки що хірургів, травматологів, анестезіологів, фельдшерів та медсестер. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram 27 вересня.

"Не встигли відсвяткувати відкриття нового медичного центру в Луганську та похизуватися, що майже всі лікарі з'явилися на "референдумі", але вже оголосили про мобілізацію цих медичних працівників. При призові таких фахівців береться до уваги досвід роботи з травмами внаслідок бойових дій", – написав Гайдай.

За його даними, у всіх військкоматах вже є списки тих, хто закінчив медичні навчальні заклади та перебуває на території так званої ЛНР. Хірурги, анестезіологи та травматологи будуть призиватися до 60 років, медсестри, фельдшери – до 55.

"Тобто, із резервом у ворога насправді не все так добре, як кажуть у російських ЗМІ", – зауважив Гайдай.

Тим часом на Луганщині триває фейковий референдум за приєднання до складу Росі. Провести без кричущих порушень окупанти не в змозі, зауважив голова ОВА. Так, "незалежний" спостерігач із Нідерландів в коментарі зізналася, що до початку російського вторгнення мешкала в Росії.

Аби підвищити явку на псевдореферендумі у Новопскові по домівках ходять по два російських військових на людину. У Новопсковській громаді спостерігається одна із найнижчих "явок", відзначив чиновник.

"Росіяни незадоволені, що там вимушено віддали свої голоси на 5-10 відсотків луганчан менше, ніж в інших населених пунктах. Тому вирішили підсилити виїзні бригади ще одним військовим. У четвертий день псевдореферендуму до хат заходили вже по дві людини з автоматами. Результати підрахувати вони ще не встигли, так кажуть", – підсумував Гайдай.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити