image
 |  7 6 Лютого 2018 | 18:22

На Олімпіаді-2018 спалахнула епідемія – оргкомітет ввів карантин

У столиці зимової Олімпіади-2018 спалахнула епідемія «Норовірус», який викликає шлунково-кишкові розлади.
Про це 06 лютого 2018 року повідомляє сайт «Багнет».
У вівторок, 6 лютого, було встановлено, що вже 36 людей інфіковані цим вірусом - в основному це жителі містечка Джінбу, де знаходиться важливий транспортний вузол гірського кластера. Хворі працюють на олімпійських об'єктах в службі безпеки.
Щоб інфекція не поширилася на глядачів і спортсменів, ми закрили кілька районів Джінбу на карантин, - прокоментував ситуацію виконавчий директор Олімпійських ігор Крістоф Дюби. - Зараз 1200 осіб з числа співробітників служби безпеки тимчасово не працюють на Олімпіаді, їх замінили армійські підрозділи. Вірус треба локалізувати.

Представники оргкомітету радять звернути увагу на такі симптоми, як діарея, блювота і кашель. У разі виявлення подібних симптомів постраждалим рекомендується звернутися за допомогою і обмежити контакти з оточуючими. Втім, що спалахнув вірус не небезпечний - через два дні симптоми проходять самі собою, запевняють в оргкомітеті.
Походження вірусу невідомо. Є припущення, що інфекція проникла через питну воду.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити