image
 |  2 25 Серпня 2020 | 11:31

На озері Добре викрили ряд грубих порушень Правил рибальства, – Волинський рибпатруль

21 серпня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля здійснили рейд на водойми Камінь-Каширського району Волинської області. Під час заходу викрито ряд грубих порушень Правил рибальства.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

Для прикладу, близько 5 ранку викрито жителя м. Нововолинськ, який здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – лісковою сіткою. Завдяки оперативним діям рейдової групи порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству. Інцидент стався на оз. Добре, поблизу с. Підріччя Камінь Каширського району (гідрологічна пам’ятка природи «Озеро Добре»).

Згодом на тому ж озері зафіксовано аналогічне правопорушення. Громадянин за допомогою двох мисинових сіток встиг виловити рибу: 1 екз. карася звичайного, 1 екз. лина та 1 екз. коропа. Завдано шкоду, заподіяну порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, на суму 1 142 грн.

На усіх викритих осіб оформлено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення правопорушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомити на телефон «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр карася звичайного становить 330 грн, лина – 210 грн та коропа – 602 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На любешівському озеpі Рогізне піймали тpьох бpаконьєpів, вилучили 2 «ятери», 10 сіток, 7 мисинових сіток (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити