image
 |  2 24 Вересня 2021 | 14:35

На підприємствах та в установах створять дитячі кімнати

На підприємствах та в установах створять дитячі кімнати для малят працівників і відвідувачів.

Міністерство соціальної політики України підготувало проект наказу «Про затвердження Положення про діяльність дитячих кімнат в установах та організаціях».

Проектом передбачено, що дитяча кімната в установі/організації створюється для забезпечення можливості тимчасового перебування дітей працівників та відвідувачів без супроводу батьків/законних представників або за їх присутності в разі потреби із організацією дозвілля. Основною метою діяльності дитячої кімнати є створення умов для поєднання працівниками та відвідувачами установ/організацій своїх професійних і сімейних обов'язків.

Тимчасове перебування дітей в дитячій кімнаті буде безоплатним, для забезпечення дозвілля дітей в дитячій кімнаті повинні залучати фахівців, які мають педагогічну/психологічну освіту, володіють навичками та досвідом роботи і спілкування з дітьми, в тому числі з дітьми з інвалідністю (із порушеннями опорно-рухового апарату, зору, слуху, інтелектуальними порушеннями).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Зеленського відкрила кінофестиваль до 100-річчя заснування Комуністичної партії

Проектом акта визначено умови прийняття, перебування та повернення дітей із дитячих кімнат, а також вимоги, зокрема, для облаштування дитячих кімнат.

Тривалість перебування дітей в дитячій кімнаті у робочий час установи/організації узгоджується з керівником юрособи, але не може перевищувати 3 годин. Для безпечного перебування дітей в дитячій кімнаті проводиться відеоспостереження.

Фахівці дитячої кімнати не надають освітніх послуг, не виконують виховних функцій та не проводять харчування дітей. Фахівців дитячої кімнати призначає на посади керівник установи/організації відповідно до законодавства шляхом укладання цивільно-правового договору.

Матеріально-технічне забезпечення дитячої кімнати здійснюється за рахунок установи/організації та інших джерел фінансування, не заборонених законодавством.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити