image
 |  4 28 Березня 2023 | 16:16

На півдні відчувається зниження бойової активності росіян

На півдні країни Сили оборони фіксують зниження бойової активності окупантів, росіяни втратили багато складів та не можуть налагодити постачання боєприпасів.

Про це повідомивла речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, - пише ВолиньUA.

"Три доби поспіль немає обстрілів в напрямку Дніпровсько-Бузького лиману. Вочевидь, після знищення польового складу з боєприпасами у них відсутня можливість їхнього постачання. Також ворог не має можливості підтягувати техніку, навіть мінометне озброєння, оскільки в результаті вдалої роботи наших підрозділів були знищені їхні бойові позиції, а шторм не дозволяє вільного пересування".

За її словами, на Півдні відчувається зниження бойової активності росіян: "Це відбувається через роботу підрозділів Сил безпеки та оборони із зачищення 20-30-кілометрової смуги на лівому березі Дніпра".

Зокрема, логістика окупантів серйозно підірвана, вони втратили багато складів і не можуть налагодити нові постачання зброї та боєприпасів.

Також окупанти втратили багато артилерійських та реактивних установок і не можуть зараз їх розташовувати так близько, як могли раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що приховує нардеп Шуфрич? Нерухомість на сотні мільйонів і бізнес під угорським прикриттям

Крім того, на ситуацію на Кінбурнській косі вплинуло погіршення погоди в Чорному морі.

Щодо обстрілів Херсонщини, окупанти також зменшили кількість обстрілів, проте все ще намагаються атакувати за допомогою авіації.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити