image
 |  148 30 Червня 2024 | 19:12

На полі бою зараз гинуть один українець до шести росіян

Президент Володимир Зеленський стверджує, що співвідношення безповоротних втрат українців до росіян на полі бою зараз складає 1:6.

Про це повідомив Зеленський в інтерв'ю колумністці американського видання The Philadelphia Inquirer Труді Рубін, відео якого оприлюднене пресслужбою президента.

"Дійсно у них (росіян – ред.) набагато більше людей, і дійсно ми бережемо своїх людей більше. Дійсно у нас людей не буде більше, ніж у Росії. Але ми повинні подивитись, що у нас гинуть сьогодні один українець до шести росіян.

У нас була статистика десь у чотири рази (1:4 – ред.), а зараз на Харківському напрямку, Покровському напрямку цифри 1:6.

Я не до того веду, що ми повинні воювати до кінця і нам вистачить людей, ні. Я просто хочу вам сказати, що всі ці балачки про велику кількість людей, про мільйони росіян… Так, вони мають рацію, але війна технологічна, і хто більш технологічний, той може перемагати".

Відповідаючи на питання, як Україна може подолати перевагу росіян у кількості людей та зброї, Зеленський також зазначив, що захід має закрити росіянам можливість обходити санкції у виробництві своїх дронів і ракет. Водночас потрібно фінансувати внутрішнє виробництво дронів і ракет в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На українського прикордонника напали з мачете і газовим балончиком

Він також зазначив, що Росія найбільше заробляє з нафти і газу, і "Реальні професійні люди сходяться в тому, що починаючи з 2025 року, Росія економічно буде падати".

Зеленський підкреслив, що правитель РФ Володимир Путін боїться незадоволеного російського суспільства.

"Незадоволене російське суспільство і є "ядерною зброєю" проти ядерного Путіна. Це найголовніше, і на цьому треба зосередитися – не давати обходити санкції, технологічно підтримувати Україну і не боятись, що буде з Росією після Путіна, це головний меседж. Як тільки захід припинить боятися, що буде з Росією без Путіна, Росія без Путіна швидше настане", - сказав президент.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити