image
 |  2 11 Травня 2022 | 17:13

На Полтавщині затримали зрадника, який приїхав воювати проти України

На Полтавщині повідомили про підозру українцю, який приїхав на Сумщину воювати у складі ОРДО.

Мешканцю Донецької області повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, участі у діяльності не передбаченого законом збройному формуванні, а також порушенні законів та звичаїв війни, повідомили в Офісі генерального прокурора.

"Наприкінці лютого підозрюваний вступив до лав так званої "народної міліції ДНР", де був командиром взводу. Йому видали камуфляжну форму зразка збройних сил Російської Федерації та зброю", - ідеться у повідомленні.

Приїхавши на територію Сумської області у складі незаконного збройного формування чоловік виконував накази командирів російської армії, чергував на блокпостах, брав участь у спостереженні за повітряним простором, а також спільно з військовослужбовцями РФ проник на територію одного з підприємств та розграбував майно.

Наразі затриманий перебуває під вартою. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється управлінням Служби безпеки України в Полтавській області.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити