image
 |  2 1 Жовтня 2018 | 18:17

На Порошенка подали в суд через прохання надати Томос

Громадська організація «Неурядова організація верховенства права» подала до суду на президента України Петра Порошенка за втручання у справи церкви, зокрема звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія з приводу надання Українській православній церкві томосу.
Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на прес-службу Окружного адміністративного суду Києва.
«Неурядова організація верховенство права» просить суд встановити «відсутність компетенції (повноважень) глави держави втручатися у діяльність церкви та релігійних організацій».

Зокрема, йдеться про підписання та направлення звернення до Вселенського патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію Православної церкви в Україні, яке в подальшому підтримала Верховна Рада відповідною постановою.
Суд відкрив провадження в адміністративній справі та призначив підготовче засідання на 13 листопада.
Нагадаємо, що напередодні грецьке видання опубліковало стенограму розмови глави РПЦ патріарха Кирила (Гундяєва) із Вселенським Патріархом Варфоломієм, у якій він вимагав не надавати томос про автокефалію українській церкві.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Главу помісної церкви в Україні оберуть на об’єднавчому соборі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити