image
 |  5 11 Грудня 2018 | 20:03

«На п’ятому році війни Збройні сили недофінансовані», - Ігор Тенюх

На п’ятому році війни Збройні сили України залишаються суттєво недофінансованими, а нову військову техніку ми бачимо тільки на парадах. 

Про це повідомляє Вголос

Про це заявив 11 грудня 2018 року на сесії Львівської обласної ради депутат від ВО «Свобода» Ігор Тенюх, повідомляє прес-служба Львівської обласної організації політсили. 

Він наголосив, що ВО «Свобода» принципово не підтримувала урядовий проект Державного бюджету на 2019 рік, оскільки не схвалює дії чинної влади. 

«По-перше, не передбачено заходів щодо деолігархізації, демонополізації економіки та закриття так званих офшорних схем, а саме ці заходи мають стати ключовими джерелами наповнення державного бюджету. По-друге, влада продовжує будувати в Україні поліцейсько-чиновницьку державу. Зростання видатків для силових органів набагато перевищує зростання фінансування Збройних сил воюючої України. Тільки Міністерство внутрішніх справ у 2019-му дофінансують на 1,5 млрд грн більше, ніж армію. Ми вимагали збільшити на 6,3 млрд грн забезпечення діяльності Збройних сил України, які на п’ятому році війни суттєво недофінансовані, потребують нового обладнання, військової техніки, обладнання баз, арсеналів і складів», — зазначив націоналіст. 

За його словами, величезну частку видатків державного бюджету становить обслуговування державного боргу (145,2 млрд грн). 

«Теперішня влада дуже вміло перетворює й цю ситуацію в інструмент збагачення олігархів. Імітуючи проведення реформ, вони випрошують черговий кредит у МВФ. Задля цього піднімають тарифи, підвищують віковий поріг для пенсійного забезпечення, нехтують соціальними стандартами, збільшують тиск на малий і середній бізнес. Накопичення державного боргу продовжується. У підсумку нам світить грецький сценарій, коли розмір боргу перевищив 135 % ВВП країни. 

Парламент не врахував і навіть не розглянув жодну зі 107 поправок, які внесли депутати-свободівці до першого читання. У своїх правках “Свобода” пропонувала зменшити видатки бюджету на утримання чиновницького апарату та силовий апарат на загальну суму 28,3 млрд грн. Націоналісти пропонували збільшити фінансування освіти, медицини й інших соціально важливих напрямків, адже відомо, що у поданому урядом проекті бюджету на 2019 рік на освіту не вистачає 14,6 млрд грн, а на медицину ще 12,1 млрд грн», — наголосив депутат Тенюх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без негайної мобілізації Росія захопила б Україну до весни 2014, - Тенюх 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити