image
 |  2 30 Липня 2020 | 08:35

На реконструкції аеропорту «Бориспіль» розікрали 37 мільйонів, – СБУ

Служба безпеки виявила масштабне розкрадання державних коштів, які були виділені на реконструкцію аеропорту "Бориспіль".

Про це повідомляють у пресслужбі СБУ. 

За інформацією оперативників, у 2017 році менеджмент комерційної структури виграв тендер на будівництво багаторівневого паркінгу в аеропорту. 

СБУ підозрює переможців тендеру у фальсифікації документів щодо обсягів виконаних робіт та використанні фіктивних суб’єктів господарювання. На думку правоохоронців, це і дозволило перевести у готівку та привласнити майже 37 мільйонів гривень. 

У межах провадження співробітники СБУ проводять низку обшуків у офісах та за місцями проживання фігурантів провадження. 

У помешканні одного з фігурантів справи силовики вилучили близько $60 тисяч та понад 1,5 мільйони гривень. Законність цих коштів, йдеться у повідомленні, не підтверджено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ виявила масштабну контрабанду несертифікованих ліків із Росії

Наразі за всіма адресами обшуків СБУ описують та вилучають фінансово-господарську документацію, що підтверджує протиправну діяльність фігурантів.

Окрім СБУ, до операції залучено слідче управління Офісу великих платників податків ДФС України під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінську підтвердили участь «вагнерівців» у боях на Донбасі: викликають послів України та РФ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити