image
 |  2 9 Лютого 2019 | 12:43

На ремонт доріг Волині виділили суттєво менше коштів, аніж у минулі роки

На Волині у 2019 році на капітальний ремонт доріг витратять 356 мільйонів гривень. Це втричі менше, ніж у попередні роки.

"Чому так сталось? По-перше у 2018 році активно працював митний експеримент. В минулому році пішла вже "пробуксовка" в цьому плані. І вже на 2019 рік ні в бюджетному кодексі, ніде вже не передбачений цей експеримент", - каже начальник служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак.

У попередньому році зробили дві траси - з Луцька до Львівської області та до Володимира-Волинського. Ще почали реконструювати дорогу до Ковеля і її дотягнули до Копачівки.

Цього ж року через фінансування планують доробити лише до Козина.

"Як варіант, можливо що ми не будемо робити верхні шари по цій дорозі, а підемо якомога далі, щоб дійти до Переспи. Є протиріччя, тому що вимога Укравтодору така - об'єкт розпочав і тобі вистачає коштів лише на 2 кілометра, то вони мають бути завершені повністю всім конструктивом", - наголосив Анатолій Посполітак.

Окрім цього дороблять два довгобуди, які розпочали ще в 2011 році - це об'їзна навколо Устилуга, що дасть можливість розвантажити однойменний митний пост та завершити другу смугу траси з Ковеля до Ягодина.

Цього року також ремонтуватимуть і ямковість. Торік "залатали" 2 тисячі квадратних метрів ям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білі халати, чорні мундири та «чуйні» сусіди: як на Волині людина з інвалідністю потрапила до «психушки»

За підрахунками служби автомобільних доріг загальна площа всіх вибоїн на території області становить 119 тисяч квадратних метрів, що дорівнює площі 30 футбольних полів.

Детальніше - у сюжеті 12 каналу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити