image
 |  0 24 Вересня 2020 | 14:18

На Рівненщині затримали угруповання чорних копачів на території лісгоспу (ФОТО)

Служба безпеки України блокувала видобуток бурштину-сирцю на території Дубровицького лісгоспу і затримала угруповання чорних копачів.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресцентр СБУ.

За даними досудового слідства, незаконний промисел організували мешканці кількох сіл Рокитнівського району. Під час нелегальних робіт зловмисники використовували небезпечну для навколишнього середовища технологію гідрозмиву ґрунту. Видобутий "сонячний камінь" ділки реалізовували місцевим перекупникам.

На місці нелегальної розробки правоохоронці викрили 15 учасників угрупування. У зловмисників виявлено 10 дизельних мотопомп та понад 20 кілограмів бурштину, який вони встигли видобути під час "зміни".

У ході вилучення технологічного обладнання і бурштину місцеві мешканці намагалися чинити спротив співробітникам СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Поліссі СБУ провела спецоперацію (ВІДЕО, 18+)

Дивіться також на "Цензор.НЕТ": На кордоні з Румунією в мікроавтобусі виявлено 505 виробів з бурштину та 20,3 кг необробленого каменю, - Держприкордонслужба. ВІДЕО+ФОТОрепортаж

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 240-1 (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи, обсягів протиправної діяльності та притягнення до відповідальності інших осіб, задіяних у незаконному промислі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити