image
 |  7 2 Січня 2022 | 19:08

На Росії підгорає: Спікер російської Держдуми закликав ввести проти України санкції через марш Бандери

Спікер нелегітимної Державної Думи Росії В'ячеслав Володін різко відреагував на марш на честь 113 дня народження лідера українсько-повстанського руху Степана Бандери, який організувала партія ВО "Свобода" 1 січня в Києві. На думку російського чиновника, цей захід свідчить про "відродження націоналізму в Європі та вимагає втручання з боку у вигляді конкретних санкцій".

Про це він написав у соцмережах.

Вже за традицією, представник кремлівської влади назвав Бандеру посібником Третього Рейху, звинувативши його у всіх гріхах гітлерівського режиму.

"Неприпустимо, коли у XXI столітті знову прославляють лідерів нацизму, які організовували звірства, були посібниками фашистів, спалювали вщент села, вбивали старих, жінок, дітей, немовлят. Україна скочується до трагічного минулого, проти якого боровся не лише Радянський Союз, а й США та Англія", - зауважив Володін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посольство Ізраїлю - проти маршу Бандери: реакція свободівця Іллєнка

Спікер Держдуми додав, що факельна хода та сам факт наявності в Україні подібних поглядів мають бути засуджені і з боку європейських країн. Його здивувало, що Захід продовжує постачати Київу озброєння, незважаючи на подібне.

"За заохочення націоналізму необхідно питати з її керівництва, вводити санкції, робити все, щоб не допустити його відродження в Європі. Але водночас правильно закликати до відповіді і тих, хто сприяє такій політиці або вдає, що не помічає її", – заявив він. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити