image
 |  178 16 Червня 2024 | 09:52

На росії впав і розламався на дві частини пасажирський літак

російський пасажирський літак Ан-26, на борту якого була 41 людина, здійснив «жорстку посадку» на Ямалі в західному Сибіру — фактично розламався на дві частини.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на російські пропагандистські «РИА Новости» та Baza.

Літак російської авіакомпанії UTair сів за два кілометри від злітно-посадкової смуги аеродрому «Утренний». З фотографій видно, що передня частина літака сильно пошкоджена і відламана від решти корпусу.

На борту в момент інциденту перебували 5 членів екіпажу та 36 пасажирів. За попередніми даними, постраждали троє людей.

Baza стверджує, що через сильний туман і погану видимість пілоти літака нібито випустили шасі раніше, ніж необхідно, тому, мовляв, літак зачепив огорожу і впав.

Раніше також повідомлялося, що російські літаки масово ламаються через західні санкції й відсутність запчастин. Попри це, російські авіакомпанії продовжують експлуатувати 467 літаків Airbus і Boeing.

Як писав Bloomberg, більшість західних літаків продовжують літати в росії, хоча вони відрізані від важливих оновлень програмного забезпечення та обслуговування, яке необхідне для гарантії їхньої льотної придатності. Щоби продовжувати роботу, російські авіаперевізники закуповують запчастини з «дружніх» країн, а також переміщують компоненти з одного літака в інший.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські воїни вибили росіян з позицій у Серебрянському лісництві

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити