image
 |  2 30 Грудня 2018 | 14:57

На столичний кінотеатр «Київ» хтось «поклав око»? – голова Держкіно

Керівництво кінотеатру "Київ" не отримало офіційного повідомлення від Департаменту комунальної власності про відмову продовжити договір оренди.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, - передає УНН.

"Станом на 28.12, за інформацією керівництва кінотеатру, вони так і не отримали офіційного повідомлення від Департаменту комунальної власності про відмову продовжити договір оренди, незважаючи на те, що, згідно статті 17 Закону України "Про оренду державного та комунального майна", у разі якщо власник має намір використовувати орендоване майно для власних потреб, він повинен письмово попередити про це орендаря не пізніше ніж за три місяці до закінчення терміну договору. Зрештою, якщо я прийду до кінотеатру "Київ" 5 січня 2019 року, чи зможу я купити квиток на фільм? Хто мені його продасть і в касу якого підприємства я заплачу за нього гроші?", - зазначив голова Держкіно. 

На його думку, перед тим, як ухвалювати рішення і вчиняти дії відносно кінотеатру "Київ", що можуть мати безповоротний характер, міська влада має провести публічне обговорення ситуації, створивши для цього робочу групу з депутатів Київської міської ради, керівництва КМДА, зацікавлених сторін та громадськості, і спільно знайти рішення, які будуть враховувати інтереси громади міста Києва, орендаря, кіноіндустрії та глядачів кінотеатру. 

За його словами, кінотеатр "Київ" сьогодні – успішний сучасний кіноцентр із сформованими репертуаром та аудиторією, тож правильніше дати можливість йому працювати і далі під керівництвом тих людей, які вже довели свою спроможність. 

Нагадаємо, кінотеатр "Київ" продовжить свою роботу в нинішньому форматі й для ефективного управління може бути включений до мережі "Київкінофільм". 

Як повідомляв УНН раніше, ТОВ Культурний центр "Кінотеатр "Київ" не продовжили договір оренди, який спливає 4 січня 2019 року, у зв’язку з чим робота кінотеатру залишається під питанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці власники мега-дорогих квартир маніпулювали даними заради субсидії

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити