image
 |  4 25 Лютого 2021 | 20:20

На Театральному майдані Луцька вшанували пам’ять поетеси Лесі Українки (ВІДЕО)

У Луцьку майже три сотні волинян та гостей краю прийшли на Театральний майдан, аби віддати шану Лесі Українці, розповіла Суспільному голова Волинського осередку Спілки письменників України Ольга Ляснюк.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Люди принесли квіти та поклали їх до пам’ятника Лесі Українки, цитували твори та оглядали виставку. Потому захід продовжився в облмуздрамтеатрі.

У фойє театру з нагоди 150-тиріччя від дня народження поетеси розгорнули виставку майстрів народного мистецтва Волині.

Організаторка Софія Пасюк каже: виставка базується в основному на рушниках Волині. Із її слів, 100 рушників приватної збірки привезли з села Скулин.

«На великій сцені театру відбулося концертне дійство «Під Лесиним небом», під час якого виступали творчі колективи з усієї області», – розповіла директорка департаменту культури міста Тетяна Гнатів.
«На Театральному майдані до кінця тижня діятиме виставка арт-інсталяції у вигляді книжкових сторінок з ілюстраціями до поеми Лесі Українки «Лісова пісня», – зазначила посадовиця.

Нагадаємо, 22 лютого в музеї Лесі Українки у Волинському національному університеті відкрили виставку під назвою «Історія з історіями, або повне зібрання творів Лесі Українки». На виставці представили світлини, листівки, видання з автографами, оригінали листів та періодику, розповідає завідувачка музею Тетяна Данилюк-Терещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 150-річчя з дня народження Лесі Українки луцькі прикордонники читають вірші (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити