image
 |  16 14 Лютого 2022 | 20:11

На території волинської громади хочуть побудувати сміттєпереробне підприємство

У Вишнівській громаді, що на Любомльщині, відбулась робоча зустріч з Крістіаном Чернером, директором ПП «Гігаджоуль», який розповів про намір будівництва сучасного сміттєпереробного підприємства за європейськими стандартами на території громади.

Про це інформують на сайті Вишнівської громади, пише Район.in.ua

На прикладах своїх підприємств, які протягом останніх 40 років запрацювали в різних країнах Європи, Чернер розповів про їх мінімалістичний вплив на довкілля. Він зазначив, що сьогодні громада хоронить 100% відходів, а європейський метод гарантує сортування і вивезення на спалювальні і переробні заводи України, з якими вже укладені відповідні угоди, 95% твердих побутових відходів і лише 5% підлягатиме захороненню в подрібненому вигляді на території такого об’єкта.

«Від нашої громади необхідна лише земельна ділянка, що відповідатиме певним критеріям та, як і будь-яка інвестиційно-приваблива територія, вона повинна мати комунікації (під’їзд, світло та ін.). Якщо ми знайдемо таку ділянку, то до неї будуть певні вимоги, бо інакше ні проєкт, ні, тим більше його будівництво чи навіть введення в експлуатацію, не буде можливим. А жоден інвестор, навіть український, вкладаючи власні кошти, ризикувати не захоче», – кажуть у громаді.

Крістіан Чернер запропонував своїм коштом забезпечити поїздку до Австрії кільком представникам громади, щоб переконатись в безпечності такого об’єкта для жителів прилеглих до нього територій та екології.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На обслуговування майданчиків зважування в русі на Волині витратять 7 мільйонів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити