image
 |  2 3 Січня 2019 | 19:19

На Тернопільщині школярі постраждали внаслідок вибуху гранати

На Тернопільщині через вибух гранати травмовано п'ять осіб, серед яких є неповнолітні.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, інцидент стався в селі Колодіївка Підволочиського району в приміщенні нежитлового будинку 2 січня близько 23:00.

За попередньою інформацією, вибух стався в результаті необережного поводження з гранатою РГО, яку приніс із собою 24-річний житель села Малий Ходачків.

За даними заступника начальника ГУНП в Тернопільській області Степана Яцуха, двоє дівчат та троє хлопців віком від 15 до 24 років зібралися для продовження святкування Нового року, який зустрічали разом у даному будинку 31 грудня.

Другого січня вирішили ще раз зібратися. Один із присутніх приніс гранату і поклав її на стіл. Небезпечний предмет захотіла оглянути одинадцятикласниця.

При цьому випадково зачепила чеку і граната вибухнула. В усіх потерпілих травми різного ступеня тяжкості - травми очей, хімічні опіки, переломи, розриви барабанних перетинок, рвані рани різних частин тіла. Стан трьох стабільний. Ще двоє – в реанімаційному відділенні.

На місці події працюють оперативники, вибухотехніки та криміналісти. Правоохоронці з'ясовують, звідки у молодого хлопця взявся небезпечний предмет.

Подія внесена в ЄРДР за ст. 263 ч. 1 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У поштовому відділенні виявили кілька ящиків із гранатами

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити