image
 |  175 23 Травня 2024 | 13:19

На тлі колапсу енергосистеми керівництво "Укренерго" отримує мільйони

Незважаючи на наявність суттєвих недоліків у роботі НЕК "Укренерго", щомісячний розмір виплат правлінню державної компанії сягнув 8,5 млн грн.

Про це повідомив експерт з енергетичних питань Юрій Корольчук.

"Премії ексголови "Нафтогазу" Коболєва не дають спокійно спати голові правління "Укренерго" Кудрицькому. Звичайно, до рекордних 40 мільйонів доларів премій "Нафтогазу" топ-менеджерам "Укренерго" ще далеко. Але, як казав класик: "батя, я стараюсь", - написав він, зазначивши, що за чотири місяці 2024 року винагорода правління "Укренерго" становила 16,5 млн грн.

Він нагадав, що, крім Володимира Кудрицького, великі зарплати в "Укренерго" отримують й інші члени правління: Олексій Брехт, Сергій Галаган і Олег Скрипник - загалом на чотирьох вони отримали 8,5 млн грн у квітні поточного року, згідно з даними звіту компанії.

Експерт наголошує, що "енергетична криза лише набирає свого ходу, а правління "Укренерго" без жодного докору сумління продовжують отримувати величезні виплати", хоча звичайні енергетики у державній компанії отримують в середньому 15-25 тис грн.

При цьому, за його словами, "Укренерго" не спромоглась у 2023 році отримати від міжнародних партнерів необхідні для ремонту зруйнованих підстанцій гроші.

"І це все відбувається на тлі колапсу енергосистеми, відключень електроенергії, очікування обмежень влітку та страху зими 2024-2025 років", - додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони збили ворожий штурмовик Су-25

"Також не всі ще забули, як Держаудитслужба виявила в "Укренерго" зловживань на суму 68 мільярдів гривень. Список порушень довгий. Але безумовно найцікавіший пункт постачання без отримання оплати електроенергії компанією "Юнайтед Енерджі" на 1,4 мільярди гривень", - зазначив експерт.

Він нагадав, що, попри виділення значних коштів на захист об'єктів критичної інфраструктури, відповідальні за це чиновники не впоралися з завданням.

"Справа про виділення 65 мільярдів гривень на супер-технологічний "триступеневий захист" енергетичних об'єктів, які виявились простими мішками з піском та камінням і бетонними блоками? До споруджень монолітних бетонних систем захисту якось не дійшли руки у Найєма і Кубракова. Кубракова звільнили. А Кудрицький в "Укренерго" на місці", - резюмував експерт.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити