image
 |  18 9 Червня 2018 | 17:01

На місці знищеного хутора при трасі «Володимир-Волинський–Ковель» постала «Капітулка» (ФОТО)

Цьогоріч у лісах Володимирщини було збудовано новий малий рекреаційний пункт «Капітулка».
Про це 09 червня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.
Розмістився він у кварталі 44 Стенжаричівського лісництва ДП «Володимир-Волинське ЛМГ».
Місце розташування досить зручне, адже нова зона відпочинку збудована обабіч траси "Володимир-Волинський – Ковель".
Для комфортного проведення часу на природі облаштовано 4 бесідки та 2 гойдалки. В цілому тут можна розмістити понад 30 людей.

ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» запрошує усіх волинян та гостей нашого краю відвідати місце відпочинку «Капітулка», приготувати смачну юшку чи шашлик.
Просимо не забувати прибирати після себе. Лісівники будуть вдячні також і за збережені бесідки, гойдалки та мангали, - звертаються до відвідувачів лісівники.

«Волинь.UA» нагадує, що назва рекреаційного пункту походить від назви невеличкого села, фактично хутора «Капітулка», який до Другої Світової війни існував у цій місцевості. У лютому 1944 року цей бандерівський хутір, який фактично був одним із цивільних плацдармів продовольчої підтримки сусіднього урочища Вовчак, дощенту спалили збройні підрозділи польської Армії Крайової.
Про трагедію знищення села Капітулка розповідає у своїй публікації «Добий цю дитину, нехай не мучиться...» відомий волинський дослідник польсько-українського протистояння у 40-х роках ХХ століття на Волині, краєзнавець Ярослав Царук із Володимира Волинського.
Про хутір «Капітулка» як про свою малу батьківщину згадує на початку свого бестселера «Доки смерть не розлучить нас» відомий волинський письменник Юрко Вовк (Юрій Зилюк).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити