image
 |  5 29 Листопада 2021 | 20:02

На Україну суне негода: очікують дощі та снігопади

Протягом усього тижня в Україні очікується багато опадів.

У найближчий тиждень в Україні очікується багато опадів. По всій країні пройдуть дощі, місцями сніг та мокрий сніг. На початку тижня помітно похолодає, в середині - невелике потепління. Однак до неділі стовпчики термометрів знову повзуть вниз.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Так, в понеділок, 29 листопада, практично по всій країні буде похмуро. Дощі пройдуть у Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській областях. Опади також очікуються на заході країни, у Львівській області - мокрий сніг. У західних і північних областях буде +6°...+10°, на решті території - до +11°...+16°, а в Криму - до +20°.

Листопад в Україні закінчиться великим похолоданням. 30 листопада в більшості областей стовпчики термометрів впадуть до +1°...+5°. Лише місцями на Сході та в Криму буде +6°...+12°. У південних областях очікуються дощі, місцями можливий мокрий сніг.

Грудень зустріне українців холодною погодою і великою кількістю опадів. Так, 1 грудня практично по всій країні очікується +1°...+4°, лише в Івано-Франківський, Чернівецькій та південних областях стовпчики термометрів піднімуться до +5°...+8°. Опади у вигляді снігу або мокрого снігу в цей день очікуються скрізь, крім крайнього півдня, там - дощитиме.

У четвер, 2 грудня, в Україні помітно потеплішає. Практично по всій країні температура підніметься до +6°...+9°, а на півдні, в Івано-Франківській та Чернівецькій областях - до +9°...+11°. Невеликі дощі в цей день можливі лише на півночі та місцями в західних областях.

Перед вихідними в Україні ще більше потеплішає. У центрі, на Сході та на Півдні повітря прогріється до +9°...+14°. А ось на Півночі та Заході похолодає до +2°...+7°. Разом з похолоданням повернуться й опади, місцями очікується сніг і мокрий сніг.

На вихідних в Україну знову налетять дощі та сніг. Так, в суботу, 4 листопада, опади торкнуться практично всього Лівобережжя та півдня країни. На Заході та Півночі похолодає до 0°...+2°, у центральних областях - до +7°. Найтепліше буде на Півдні та Сході - до +8°...+11°, в Криму - до +14°.

У неділю, 5 грудня, в Україні продовжиться похолодання. Нічні морози досягнуть -2°...-7°, а вдень у більшості областей очікується -3°...+1°, лише на південному сході - до +3°...+7°, а в Криму - до +11°.

Дощі, сніг і мокрий сніг в цей день очікуються в східних, південних і більшості центральних областей.

Народний прогноз на тиждень:

29 листопада - день Святого Матвія, Єфросинії, Семена. Якщо в день віють буйні вітри, то бути хуртовинах до Миколая зимового (19 грудня).

30 листопада - Григорія, Никона, Лазаря, Михайла. Погода в цей день вказує на те, якою буде погода цієї зими.

1 грудня - День Платона і Романа. Який перший день грудня, така і вся зима буде. Якщо з ранку тепло - буде відлига на початку зими, холод і метелиця вдень - такою буде середина зими.

2 грудня - пророка Авдія Бережного. Прилетіли птахи з півночі - до ранніх холодів.

3 грудня - Прокла. Якщо заспівав снігур, а сорока лізе під стріху - бути хуртовині.

4 грудня - Введення в храм Пресвятої Богородиці. Похолодало в цей день - зима буде суворою.

5 грудня - Прокопія. У цей день заглядали в пташині гнізда: якщо в них багато пуху, сухої трави та соломи - до холодної зими.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити