image
 |  0 7 Березня 2020 | 15:46

На ураженому коронавірусом лайнері Grand Princess 49 українців, - МЗС

На борту ураженого новим коронавірусом круїзного лайнера Grand Princess, який стоїть біля узбережжя американського штату Каліфорнія, перебувають 49 українців.

Про це у коментарі УНН повідомив директор департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

«За інформацію Державного департаменту США, на борту круїзного лайнера Grand Princess перебуває 49 громадян України. Наразі Генеральне консульство України в Сан-Франциско з'ясовує інформацію щодо можливої наявності серед інфікованих осіб громадян України», - повідомив Погорельцев.

Він також розповів, що наразі лайнер Grand Princess перебуває на рейді біля берегів Північної Каліфорнії. На борту судна перебуває 3500 осіб, громадяни 54 країн світу (1100 членів екіпажу, 2400 пасажирів). Компетентними органами штату Каліфорнія було ухвалено рішення щодо перевірки пасажирів лайнера на наявність ознак коронавірусної пневмонії через перший летальний випадок, оскільки померла особа відпочивала у лютому місяці на цьому судні.

«У цьому зв'язку, місцевою владою було прийнято рішення щодо тимчасової заборони на вхід до гавані Сан-Франциско вказаного судна. Гелікоптерами берегової охорони США на борт лайнера було доставлено тести на COVID-19 з метою перевірки усіх пасажирів, хто потенційно міг контактувати з померлим в Каліфорнії чоловіком, а також тієї категорії осіб, які мають перші ознаки респіраторної інфекції. У залежності від результатів тестів буде ухвалено відповідне рішення щодо карантинування частини пасажирів або всього судна», - додав представник МЗС.

Нагадаємо, 21 людина на борту круїзного корабля Grand Princess отримали позитивний результат тестування на коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі – чотири нові випадки зараження коронавірусом

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити