image
 |  0 10 Квітня 2018 | 06:56

На Великдень у Львові побили компанію, якій не сподобалась російська попса в барі

На Великдень у львівському барі «Бар Бідон», що на вулиці Лесі Українки, побили гостей закладу, які заговорили про неприпустимість російської попси у громадських місцях Львова.
Про це 10 квітня 2018 року повідомляє сайт «Вголос».
Про це написав у Facebook докторант Інституту східноєвропейських студій Карлового університету в Празі Радко Мокрик. Подаємо його допис повністю:
«Львів. Великдень. Центр міста, вулиця Лесі Українки. Бар «Барбідон». Нас п'ятеро - двоє хлопців і троє дівчат. В закладі гуде «Ласкавий май» і «Мєдуза». Компанія за сусіднім столиком розважається. Двічі робимо персоналу зауваження. Без хамства, без наїздів. Розраховуючись кажу офіціанту «очевидно, ми більше сюди не прийдемо». Виходимо. На виході обговорюємо неприпустимість російської попси в громадських закладах. «Сиш, іди сюда», - наполегливо звертається до нас чоловік при вході (згодом в райвідділку вияснилося, що його звати Володею. Киянин).
Оскільки я не звик відмовлятися від таких запрошень - підходжу. Володя не в змозі пояснити своїх претензій. Але біля нього виникає чоловік в сірому светрі:
- «А што тібє нє нравіцца рускій язик во Львовє?»
- «Я вважаю, що російській попсі не місце в громадських закладах Львова, та».
Молодий чоловік ображається і б'є мене в обличчя. З бару вистрибує група людей (чи то відвідувачів чи то персоналу бару «Барбідон») і починають нас із товаришем Олександром тупо бити. Все як має бути: четверо на одного, лежачого, ногами. Дівчатам теж дістається - штовханина, матюки. Хтось викликає копів.
Приїжджають через декілька хвилин. Після недовгого розбирання любителі російської попси намагаються домовитись. Молодий чоловік в чорній сорочці відходить зі мною вбік:
- «Ну чьо ти зразу копів викликати? Поштовхалися, подумаєш..»
- «Ми не поштовхалися, а група людей мене щойно била ногами в центрі міста за те, що я критикував російську попсу. І ти це бачив»
- «Ти б ще мамі пожалівся»
- «Мені не треба жалітися мамі. В мене для цього є нацполіція»
- «Нормальні пацани так не роблять. Є претензії - розбираєшся з пацанами сам»
- «Я не пацан. Я громадянин України і є закон»
- «Хто ти взагалі па панятіям?!»
- «Я па панятіям не живу. Я живу за законом»
- «Ну, ми з тобою ще поговоримо»
- «Ти мені погрожуєш?»
- «Побачиш»
Підходять копи: «Хтось писатиме заяву?».
Я писатиму. Саша мене підтримує. Володю і чувака в сірому светрі пакують в машину. Їдемо в райвідділ.
В райвідділку Володя-киянин (в якого на грудях, до речі, футболка з картою України) геть нервує і намагається домовитись. Але в нього, на жаль, раптовий приступ амнезії та сліпоти. Він не пригадує, як починав бійку, і не бачив, що відбувалося. Тому з Володею ми спільної мови не знаходимо.
Слідчий від нас не в захваті. Я його, в принципі, розумію. Друга ночі, паралельні виклики про смерті і тд. «Та йдіть домовтеся, що ви як діти..».
Виходжу в коридор з чуваком в сірому светрі. Він не втрачає впевненості:
«Чьо ти заявлєніє пісать? Я заплачу 51 грівну адмінштрафа і мнє нічьо нє будєт. Зачєм тібє ета вот всьо? Тібє нє нравіцца рускій і ізза етава ти гатов пісать заявлєніє і сідєть здєсь всю ночь?!».
Словом, розмови в нас не виходить. Різко відкриваю двері і звертаюся до копа: «Пишемо заяву».
Він явно не в захваті від моєї принциповості, але слухняно видруковує бланки. Пишу заяву і пояснення. Підпис.
Встаю і говорю: «Зрозумійте, питання навіть не в нападі, проблема в тому, що на нас напали в центрі міста за зауваження щодо російської музики. Так не може бути. Можете це дописати».
Коп справді трохи оживає і дописує. Ми виходимо. Любителі російської попси залишаються давати пояснення».

Як уже розповідав «Вголос», 2 грудня 2017 року десять охоронців ресторану «Старгород» напали на двох військовослубовців, бо ті попросили адміністрацію закладу припинити грати російську попсу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити