image
 |  4 26 Серпня 2023 | 10:23

На війні віддав життя снайпер з батальйону "Свобода"

Снайпер 3-го батальйону "Свобода" Бригади наступу НГУ "Рубіж" Роман Чорномаз на псевдо Корсар загинув на Східному напрямку.

"Багатолітній український активіст, захисник української мови, учасник Мовного майдану та Революції Гідності, багато років належав до ВО "Свобода". Був журналістом, одним з кращих репортажних фотографів України - відзняв на свій фотоапарат тисячі політичних акцій. Саме камера Романа знімала, як "Беркут" розстрілював людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року, під час Революції Гідності.

Походив з відомої патріотичної родини. Батько Богдан Чорномаз — український історик, дисидент і в'язень совітських концтаборів, письменник і громадський діяч, член Української Гельсінської Спілки, помер у 2021 році. Мати — Тетяна Чорномаз — активістка, багато років очолювала Черкаську обласну організацію ВО "Свобода"", - повідомив Андрій Іллєнко.

Прощання з Романом Чорномазом відбудеться в Умані 31 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У День Незалежності раптово помер воїн з Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити