image
 |  0 11 Червня 2022 | 15:46

На Волинь йде аномальна спека

Цього літа в Україні очікують аномально високі температури, особливо у західних областях.

Про це розказала завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Укргідрометцентру Віра Балабух, інформує телеканал «Конкурент TV».

За її словами, протягом останніх десятиріч в Україні зберігається тенденція до суттєвого підвищення температури повітря влітку, особливо максимальної, зростання дефіциту опадів, збільшення тривалості бездощового періоду та зростання інтенсивності таких явищ погоди як грози, зливи, град, шквали.

Зростає і кількість спекотних днів, «тропічних» ночей, тривалість спекотного періоду.

«Очевидно що літо 2022-го року не стане винятком», – каже фахівець.

За даними Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США, очікується, що найбільш аномальною температура може бути у західних областях України. Волинська область – серед областей, де цього літа можливий і дефіцит опадів, який посилить посуху, що відмічається уже зараз, та сприятиме зростанню пожежної небезпеки.

Червень може бути на 1-2 градуси теплішим у порівнянні з середніми багаторічними даними за останні 30 років, а температура повітря протягом місяця, ймовірно відповідатиме типовому липню.

Зазначають, що саме в липні в Україні спостерігається найвища температура повітря. Проте, цього року, такі ж температури, ймовірно будуть характерними і для червня. Крім того, у червні можливий і найбільший дефіцит опадів, особливо у західних та східних областях країни.

У липні аномально високі температури на заході країни збережуться, а в серпні очікується, що температура повітря може відповідати кліматичній нормі, характерній для цього місяця, на всій території країни.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити