image
 |  11 10 Лютого 2021 | 21:20

На Волині 9 нових карет «швидкої» вийшли на чергування (ВІДЕО)

Волинські медики отримали дев’ять нових автомобілів екстреної медичної допомоги. Частина карет «швидкої» вже вийшла на чергування у Луцьку, Ковелі, Нововолинську та Горохівському та Рожищенському районах.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

«Нові автомобілі обладнані портативним апаратом для штучної вентиляції легень, апаратом для дозованого ведення лікарських засобів, стаціонарним і портативним пульсоксиметром, дефібрилятором, за допомогою якого медики проводять реанімаційні заходи», - розповіла завідувачка Луцького відділення екстреної медичної допомоги № 2 Христина Кондратюк.

Лікарка показала новий автомобіль, у якому їздитиме на виклики. Каже: це найвищий рівень санітарних автомобілів. На ньому обслуговуватимуть хворих на COVID-19.

Фельдшерка Катерина Тарновецька заступила на добове чергування о восьмій ранку. Її бригада отримала новий автомобіль. Каже: перед виїздом готують машину та ознайомлюються з апаратурою. З її слів, на кожній апаратурі свої нюанси, з якими потрібно розібратися всій бригаді.

Нове медичне авто поїхало в Нововолинськ. Лікарка Антоніна Терещук каже, це п’ятий автомобіль у їхньому відділенні. На ньому обслуговуватимуть пацієнтів з коронавірусом у 65-тисячному місті та прилеглих селах. Отримане авто належить до класу «С».

Переносний апарат для штучної вентиляції легень, із її слів, медики можуть використовувати під час надання допомоги не тільки в автомобілі, а і вдома для складних пацієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський центp екстреної медичної допомоги отpимав ще 6 спецавтомобілів (ВІДЕО, ФОТО)

Лікар Сергій Палайда з Ковеля розповідає: їхнє відділення обслуговує північно-західні райони області. За останні сім років, каже, отримали третій новий автомобіль.

Автомобілі «швидкої» закупили за гроші Національної служби здоров’я України, розповів директор обласного центру екстреної медичної допомоги Володимир Шмаль.

Кожна з автівок коштує понад 2,5 мільйона гривень. Загальний кошторис спецавтомобілів вартував майже 16 мільйонів гривень. Зі слів Володимира Шмаля, в області працює 72 бригади медиків, де на кожну бригаду повинен бути один автомобіль. "Для повного спокою нам треба ще 34 новеньких автомобілі отримати", – додав медик.

Володимир Шмаль каже, цього року ще планують отримати нові «швидкі». Подробиці не розголошує. Додає: нині найгірша ситуація у Маневицькому районі, де найновішій автівці – 18 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горохівські медики отримали новий автомобіль «швидкої» (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити