image
 |  14 12 Квітня 2020 | 23:31

На Волині багата громада дала на боротьбу з COVID-19 менше грошей, ніж зарплата очільника ОТГ

Вагомий внесок у боротьбу з протидії епідемії COVID-19 внесла Луцька міськрада. Своїми рішеннями вона виділила 69,8 мільйона гривень.

Про це стало відомо із посиланням на Волинське регіональне відділення Асоціації міст України.

Не залишилися осторонь об’єднані і нереформовані територіальні громади-члени АМУ, місцеві ради яких виділили 4,7 млн. гривень. Додаткові суми коштів місцевих бюджетів передбачають спрямувати на боротьбу з COVID-19 Устилузька ОТГ (Устилузька Громада) – 1,5 млн. гривень, Ратнівська та Маневицька селищні ради 637 та 270 тисяч гривень відповідно, Вишнівська (Вишнівська об'єднана територіальна громада) і Городищенська (Городищенська громада) ОТГ – по 290 тисяч гривень, виділяють кошти й інші муніципалітети.

Окремо слід охарактеризувати внесок Вишнівської ОТГ,  на території якої, до речі, функціонує більше 10 АЗС. Неважко уявити, наскільки потужна фінансова складова у цієї громади, як власне і її приховані резерви на випадок непередбачуваних ситуацій.

"Ця громада самодостатня. Особливо в нинішній ситуації, адже на території ОТГ 10 АЗС, тож поки тут не скаржаться", - зазначив Вишнівський сільський голова Віктор Сущик у одному із волинських ЗМІ.

Слід зазначити, що 4 роки тому зведений бюджет громади становив 19 мільйонів, а безпосередньо Вишнівської сільської ради - 8 мільйонів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині чоловік жорстоко вбив віськовослужбовця біля магазину, - соцмережі

Виникає питання: Чому ж у час нелегкої боротьби з короновірусною пандемією одна з найпотужніших ОТГ на Волині (Вишнівська) виділила всього лише 290 тисяч гривень на боротьбу з COVID-19?

Варто нагадати, що місячна заробітна плата самого голови Вишнівської ОТГ становить більше 26 тисяч гривень. Тобто, річна зарплатня за 2019 рік становить 406 078 гривень.

Про це зокрема свідчить і декларація Сущика Віктора Степановича.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити