image
 |  4 10 Лютого 2022 | 19:55

На Волині біля водойм спіймали порушників

У період з 31 січня по 7 лютого 2022 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 21 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

Так, складено 20 протоколів за порушення Правил рибальства (за ч. 3 ст. 85 КУпАП) та один за 188-5 КУпАП. За даний період на порушників накладено штрафів на суму 1 394 грн.

Для прикладу, з першого по четверте лютого здійснено рибоохоронний рейд Ковельським водосховищем у м. Ковель. Виявлено три порушення правил рибальства у зв’язку з перевищенням дозволених знарядь лову. Першого лютого таке ж порушення рибальства викрито на меліоративному каналі, поблизу с. Седлище Любешівської ТГ Камінь-Каширського району. На викритих громадян складено адміністративні протоколи.

Третього лютого на водному об’єкті, поблизу с. Чаруків Городищенської ТГ викрито чотири порушення рибальства, а саме риболовля з перевищенням дозволених знарядь. Аналогічні порушення викрито на Хрінницькому водосховищі в межах Луцького району Волинської області. На громадян складено адмінпротоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції. Також з чоловіками проведено масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення рибальства у зимовий період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Волині масово рубають самосівний ліс

П’ятого лютого здійснено рибоохоронний рейд на водоймах Володимир-Волинського району. В ході роботи на р. Західний Буг, поблизу с. Литовеж зафіксовано порушення рибальства на зимувальній ямі. На р. Луга у м. Устилуг громадянин рибалив з перевищенням дозволених знаряджь лову. На осіб оформлено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

З іншими рибалками рибпатрульні провели профілактичні бесіди, нагадали про заборону на лов риби у зимувальних ямах та закликали дотримуватись Правил рибальства і техніки безпеки на льоду.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити