image
 |  7 26 Травня 2021 | 17:56

На Волині біля водойм знову спіймали порушників (ФОТО)

У період з 17 по 24 травня 2021 року Волинський рибоохоронний патруль задокументував 22 порушення природоохоронного законодавства. Так, складено 17 протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та чотири – за грубі порушення рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Крім того, оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

«За даний період на порушників накладено 561 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству склали 9 588 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 4 од. заборонених знарядь лову у порушників та ще 3 од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 17 травня до Волинського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від рибалки-любителя про порушення на оз. Ольблє, поблизу с. Грудки Камінь-Каширської ТГ Камінь-Каширського району Волинської області. Державні інспектори рибоохорони виїхали на вказане місце, де під час обстеження водного об’єкту виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено сітне знаряддя лову. Складено акт безхазяйного майна.

18 травня в ході спільного рибоохоронного рейду з працівниками відділу поліцейської діяльності №1 (смт Любешів) Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області викрито грубе порушення Правил рибальства. Так, громадянин здійснював вилов водних біоресурсів сітним знаряддям лову. Порушник встиг виловити 5 кг риби, а саме 46 екз. карликового сомика. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 782 грн. Інцидент стався на оз. Шині, поблизу с. Лобна Любешівської ТГ Камінь-Каширського району Волинської області.

На виявлену особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до районного суду області для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ковелі зупинили вантажівку, в якій перевозили ліс без документів (ФОТО)

20 травня два грубих порушення Правил рибальства викрито на оз. Острів’янське, поблизу с. Острів’я Шацької ТГ Волинської області (на території Шацького національного парку). Два порушники здійснювали вилов риби двома сітними знаряддями лову. У сітках знаходилося 25 екз. канадського сомика, який у живому стані повернено у водне середовище. Попереджено збитків на 750 грн.

На осіб складено адміністративні протоколи, заборонені знаряддя вилучено. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності.

21 травня державним інспектором Волинського рибоохоронного патруля спільно з громадськими активістами обстежено Ковельське водосховище у м. Ковель. В ході рибоохоронної роботи порушників рибальства та безгосподарських знарядь не зафіксовано.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити