image
 |  2 2 Листопада 2020 | 15:21

На Волині біля водойми вчергове спіймали порушників (ФОТО)

29 жовтня, в ході рибоохоронного рейду водоймами Локачинським районом Волинської області, державними інспекторами рибоохорони викрито злісних порушників Правил рибальства.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

Так, двоє громадян здійснювали вилов риби забороненим знаряддям – сіткою, методом перетяжки. Порушників викрито на р. Луга-Свинорейка, поблизу с. Старий Загорів Локачинського району. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству. На громадян складено протоколи про правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волинському кордоні виявили «лівий» товар на суму 2,5 мільйони гривень (ФОТО)

Дані особи не вперше порушують природоохоронне законодавство та вже притягувались до адміністративної відповідальності за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Примітно, що для одного з порушників це стало п’ятим подібним порушенням, а для іншого третім. Громадяни притягувались до відповідальності у 2017, 2018 та 2019 роках, отримавши як усні зауваження у суді, так і штрафні санкції. Втім це ніяк не виправило поведінку браконьєрів, вони вкотре порушили Правила рибальства.

«Хочу вкотре нагадати усім любителям рибалки, що в Україні вилов риби регулюється Правилами любительського та спортивного рибальства. Якби дані громадяни використовували дозволені знаряддя лову жодних проблем з законом вони б не мали. Часто під час затримання порушники пояснюють свої дії «традиціями регіону», але варто розуміти, що кожного року рибні запаси наших водойм зменшуються, і однією з причин є так звані «традиційні»: сітки, «косинки» та «екрани». Варто усвідомити, що всі наші дії мають наслідки, які на собі відчують наступні покоління. Тому закликаю громадськість бути відповідальними, небайдужими та дотримуватися чинного природоохоронного законодавства», - прокоментував начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити