image
 |  0 27 Липня 2019 | 16:06

На Волині через спалах кору захворіло 56 тисяч та померло 18 людей

З початку року на Волині захворіло понад 56 тисяч осіб на кір, від ускладнень захворювання кором померло 18 людей.

Про це інформує Волинський обласний лабораторний центр.

Одним із ключових ризиків у сфері громадського здоров’я є триваючий спалах кору. В Україні епідемічна ситуація щодо цього захворювання залишається неблагопо­лучною. З початку року захворіло понад 56 тисяч осіб, від ускладнень кору померло 18 людей. 

За попередній тиждень за показниками захворюваності кором на 100 тисяч населення, Волинська область з показником 1,8 знаходиться на 5 місці по Україні, (після Чернівецької (2,6); Хмельницької (2,3); Тернопільської (2,0); Закарпатської (1.83)). Середньодержавний показник складає 0,8 на 100 тисяч населення.

На Волині з початку року зареєстровано понад 2060 випадків кору. І хоча протягом останніх тижнів спостерігається низький рівень захворюваності (близько 20 випадків щотижнево), втрачати пильність ще рано. Незабаром шкільні канікули добігають кінця і наші діти повернуться до занять в дитячих садочках, школах, відвідуватимуть різноманітні гуртки та секції.

В організованому колективі інфекції, котрі передаються повітряно-крапельним шляхом, поширюються особливо швидко. Саме тому так важливо знати, чи ваша дитина щеплена відповідно до віку. Визначити найоптимальніший час введення вакцин для захисту від інфекційних хвороб допоможе ваш дільничий лікар. Надалі намагайтеся дотримуватись графіка імунізації, щоб дитина отримувала свої щеплення вчасно. 

Не слід забувати і про доросле населення. Раніше безоплатно вакцинуватися проти кору могли дорослі, що контактували з хворими та люди з груп професійного ризику (медики, освітяни, військові, студенти) з віковим обмеженням до 30 років. Проте, кількість хворих на кір серед дорослого населення щотижнево зростає, а вік захворілих перевищує 30 років. Тому, зараз безоплатно щепитися від кору зможуть дорослі будь-якого віку. Не менш важливим є захист від дифтерії та правця. Така імунізація здійснюється дорослим кожні 10 років без обмеження віку.

Якіснаі та безпечні вакцини є в усіх районах Волині, і надаються безоплатно як для дітей, так і для дорослих. Щеплення проводяться у кабінетах профілактичних щеплень дільничних поліклінічних закладів.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити