image
 |  0 13 Травня 2022 | 21:41

На Волині через суд повернули в державну власність ділянку у 60 га

У державну власність в судовому порядку повернуто земельну ділянку площею 60 га на території Луцького району Волинської області.

Як повідомили в обласній прокуратурі, Господарський суд Волинської області задоволив позовні вимоги Луцької окружної прокуратури та повернув державі земельну ділянку вартістю 66,2 млн грн.,- пишуть Волинські новини. 

Прокурори звернулися в суд із позовом в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації до однієї із селищних рад, аби повернути у власність держави земельну ділянку, цільове призначення якої було незаконно змінене.

Землі, які належать до земель лісового фонду та перебувають у користуванні державного лісогосподарського підприємства, були неправомірно зареєстровані як землі сільськогосподарського призначення та передані у комунальну власність громади.

У суді прокурори довели незаконність цієї оборудки й рішенням суду припинено право власності селищної ради на цю ділянку та скасовано її державну реєстрації в Державному земельному кадастрі.

Відтак землі лісового фонду повернуті у власність держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр економіки пояснила, як зміняться ціни на пальне

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити