image
 |  4 29 Січня 2021 | 12:52

На Волині чиновник може сісти за грати на 5 років через рубку лісу

Чиновник допустив прорахунки при визначенні координатів ділянок рубок. За скоєне йому загрожує до 5 років позбавлення волі без права обіймати певні посади.

Про це інформує поліція Волинської області.

Вчора, 28 січня, слідчі поліції відділення поліції №1 (смт Маневичі) Камінь-Каширського районного відділу поліції спільно із працівниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Маневицької місцевої прокуратури повідомили про підозру посадовцю одного із державних лісгоспів у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що працівник лісгоспу, що розташований на території району, під час відведення лісосік у 2019 допустив прорахунки при визначенні координатів ділянок рубок в натурі на місцевості. Незаконні дії чиновника спричинили порубку ділянки лісового масиву, яка не була передбачена матеріалами відводу, що завдало державі близько 1 млн. 200 тис. грн збитків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський центp екстреної медичної допомоги отpимав ще 6 спецавтомобілів (ВІДЕО, ФОТО)

За скоєне посадовцю загрожує до 5 років позбавлення волі без права обіймати певні посади. Досудове розслідування у справі триває.

До слова, у середу, 27 січня, волинські слідчі в порядку, визначеному КПК України, повідомили підприємцеві про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України: йдеться про незаконну порубку дерев, що спричинило тяжкі наслідки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити