image
 |  0 19 Жовтня 2020 | 18:16

На Волині члени окремих ТВК ігнорують вимоги карантину

На Волині окремі територіальні виборчі комісії ігнорують карантинні норми, адже низка членів комісій не користується засобами індивідуального захисту.

Про це інформує Громадянська мережа ОПОРА.

Окрім того, COVID-19 вніс корективи у роботу певних дільничних виборчих комісій, які мають обмежений доступ до приміщень дільниць через карантинні обмеження в установах.

Відтак, упродовж вересня-жовтня окремі випадки ігнорування карантинних обмежень спостерігачі ОПОРИ зафіксували під час засідання Волинської обласної ТВК, Володимир-Волинської районної ТВК, Луцької міської ТВК, Камінь-Каширської міської ТВК, Ковельської міської та районної ТВК.

Як відомо, 14 вересня Кабмін затвердив протиепідемічні заходи під час організації та проведення виборів. Серед вимог: дотримання членами ТВК фізичного дистанціювання, а також використання засобів захисту як членами ТВК, так і всіма відвідувачами приміщень, де розташовані виборчі комісії.

Голова Луцької міської ТВК Марія Парфенюк наголосила, що деякі заклади охорони здоров’я, де розміщені дільниці у Луцьку, допустили членів комісій на перші засідання.

«Обласна лікарня знаю пустила, міська лікарня теж. В невеличкі заклади їх не впустили: декотрі впустили в фоє, де вони провели засідання. У закладах повідомили, що вивіски повісили, кабінети виділили", – зауважила Марія Парфенюк.

Із її слів, членів комісій допустять до роботи в дільничних виборчих комісіях лише після здачі тесту на COVID-19 за три дні до виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські прикордонники виявили контрабанду посеред хащів (ФОТО)

Водночас голови комісії зможуть розпочати роботу раніше: отримати списки виборців із осіб, які перебувають у закладах, та працювати із Державним реєстром виборців. Також вона нагадала, що ЦВК звернулася до Кабміну за роз’ясненням, як має забезпечуватися виборчий процес у закладах охорони здоров’я.

Нагадаємо, у вересні представники Громадянської мережі ОПОРА на Волині звернулися до поліції із заявою щодо відведення неналежних місць для розміщення передвиборчої агітації у містах Луцьку та Ківерці.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити