image
 |  7 16 Березня 2023 | 23:31

На Волині директорку й бібліотекарку застали за чаркою у сільському клубі (ВІДЕО)

У селі Рудка-Козинська Рожищенської громади директорку будинку культури Марію Сладковську та бібліотекарку Галину Фенюк застали за розпиванням алкоголю у приміщенні комунального закладу.

Про це у неділю, 12 березня, розповіла художня керівниця будинку культури села Рудка-Козинська Юлія Качула, передає Район.Рожище.

Вона зняла на відео інцидент у стінах закладу культури.

«Як підіймати культуру в селі, коли в такий час, я вже мовчу про піст, про те, що кожен день гинуть наші хлопці, що нічого не робиться для дітей, для молоді, для розвитку культури, коли діти збирають кошти на ЗСУ – у цей час директорка будинку культури, бібліотекарка, старше покоління, яке мало би бути прикладом, дозволяють собі бухнути в будинку культури села Рудка-Козинська. У таких умовах, у такому оточенні й саме через таких людей – молоді, прогресивні фахівці культури «не уживаються» і змушені шукати долі деінде», – каже Юлія.

Також вона зауважує, що начальник гуманітарного відділу Рожищенської міської ради Ігор Кузава не зміг знайти два літри бензину, щоб побачити та узгодити план дій щодо організації та створення в будинку культури елементарних умов для занять дітей: тепло, туалет, вода.

Для Район.Рожище Юлія уточнила, що сама знайшла фінансування, аби провести комунікації у будинок культури, однак мусить усе узгодити із гуманітарним відділом. У Рудці-Козинській Юлія створила дитячий гурт «Вільні духом» та викладає вокал. Нині бенд налічує до 30 дітей, віком 7-15 років.

«Після побаченого розумієш, чому у дітей туалет на вулиці, води немає (хоча свердловина в 10 метрах), транспорту немає, нічого немає, а діти мріють виїхати за кордон, щоб того всього просто не бачити», – додає Юлія.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити