image
 |  9 22 Березня 2019 | 16:31

На Волині для посадки лісу школярів перевозили у кузові вантажного авто (ФОТО)

Для посадки лісу школярів у волинському селі перевозили стоячи у кузові вантажного авто.

Про це повідомив Іван Луцюк у спільноті «Волинь» у мережі «Фейсбук».

В дописі йдеться проте, що на посадку лісу в селі Сошично Камінь-Каширського району дітей помістили у кузов вантажівки, де учні стоячі змушені були їхати на посадку лісу.

«Вчора, 19.03.19, десь коло 9:30 в с. Сошично Камінь-Каширського району спостерігав таку картину. Навпроти школи припаркувався ось цей газон, водій виставив драбину, і завантажив повний кузов дітей, стоячи. Це такий шкільний автобус? Ви скажіть, люди, які за це відповідають, у вас в голові взагалі нічого нема?», — йдеться у дописі.

У коментарі «ВолиньUA» заступник директора з виховної роботи Романюк Тетяна Вікторівна коментувати ситуацію перевезення дітей у вантажівців відмовилась, так як до цього процесу вона особисто немає відношення. Факт того, що 19 березня діти цієї школи їздили садити ліс – підтвердила.

Як повідомили у телефонній розмові, директор ЗОШ І-ІІІ ступенів села Сошичне Журавель Маріанна Василівна в цей день перебувала у відряджені.

Читайте також: Нічні розваги, «тітушки» і стрілянина – новий «бєспрєдєл» у відомстві Кватирка

У Державному підприємстві «Камінь-Каширське лісове господарство» повідомили, що керівництва немає на робочому місці, все саджають ліс, тому за коментарем рекомендували дзвонити у понеділок. Те що 19 березня саджали ліс спільно з учнями Сошичненської теж підтвердили, мовляв щодня садимо ліс, що тут дивного.

Сьогодні, 22 березня, у робочий час, саме другій половині дня, «ВолиньUA» намагались взяти телефоні коментарі у керівництва Камінь-Каширського відділу освіти, молоді та спорту районної адміністрації Лідії Должко та Управління освіти, молоді та спорту Волинської обласної адміністрації Людмили Плахотної – однак ніхто з працівників не взяв слухавки, очевидно вирішили зробити собі вихідний день раніше, бо п'ятниця, або ж дуже зайняті освітянською роботою.

Таким чином, хто відповість за перевезення дітей для посадки лісу у вантажівці ми розповімо згодом. Бо за благородною акцією саджати ліс, в першу чергу слід думати про безпеку дітей.

Читайте також: Показуха від лісників: самовільно висадили, а потім забрали рослини з клумб у центрі Луцька (ФОТО)

Хоча нещодавно у прес-службі Волинського управління лісового та мисливського господарства хизувались механізацією висадки саджанців, техніка яка перебуває на балансі ДП «Маневицьке лісове господарство». Так, завдяки такій диво-машині для посадки задіяно 4 чоловіки, замість 16 при ручному садінні лісу на площу 1 га.

Очевидно лісники звикли до пафосу та радянських методів управління, тому знову повернулись до такої справи, як для посадки лісу залучати школярів, бо впринципі це єдиний піар та привід заявити, що лісники не тільки боряться з короїдом та ріжуть ліс, але й он, саджають нові насадження..

Наприклад, до приїзду Порошенка на Волинь, лісники в центрі Луцька в клумби висаджували рослини, а після акції їх викопали.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити