image
 |  0 13 Липня 2023 | 21:13

На Волині до півсотні дітей захворіли на туберкульоз

Депутат Волинської обласної ради, екскерівник Волинського обласного протитуберкульозного диспансеру Юрій Валецький вважає, що ситуація з захворюваністю на туберкульоз у регіоні стає неконтрольованою. На його думку, необхідно вжити невідкладні та довготермінові заходи задля запобігання погіршенню епідситуації.

Таку інформацію депутат озвучив 13 липня на сесії облради, пише ІА Волинські новини.

«Відомо, що на туберкульоз може захворіти кожен. У Волинській області за чотири місяці 2023 року вперше на туберкульоз захворіли 239 людей. Особливу стурбованість викликає той факт, що за цей період захворіли 49 дітей. Тоді як за весь минулий рік захворіли лише 19 дітей. Порівняно з таким же періодом минулого року захворюваність на туберкульоз зросла майже вдвічі, а серед дитячого населення – в кілька разів», – сказав Юрій Валецький.

За його словами, ситуація з захворюваністю на туберкульоз в області стає неконтрольованою.

«Прошу розробити план невідкладних і довготермінових заходів із запобігання погіршенню епідеміологічної ситуації з туберкульозу в області. Враховуючи, що запорукою успішної боротьби з туберкульозом є своєчасна діагностика та ізоляція бактеріовиділювачів, прошу запропонувати зміни до законодавчих документів, які дозволили б ефективно їх проводити», – зазначив депутат облради.

Юрій Валецький скерував свій депутатський запит до Головного державного санітарного лікаря області Наталії Янко.

Депутати підтримали запит колеги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинян закликають вакцинуватися: які щеплення варто зробити?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити