image
 |  4 16 Грудня 2021 | 18:39

На Волині досліджують лисиць на наявність антитіл проти вірусу сказу

Спеціалісти Маневицької районної державної лікарні ветеринарної медицини завершили плановий відбір патологічного матеріалу лисиць для дослідження на наявність нейтралізуючих антитіл проти вірусу сказу.

Про це інформують у Держпродспоживслужбі Волинської області.

Відповідні дослідження відбуваються після пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин, що тривала на території Волинської області з 2 по 22 жовтня цього року за допомогою антирабічної вакцини «Орісвак», яку розповсюджували з літаків. Вакцинацією було охоплено всю територію області, за винятком населених пунктів та водних об’єктів, і використано 431,25 тис приманок із розрахунку не менше ніж 25 доз-приманок на 1 квадратний кілометр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині військовий побив жінку

Нагадаємо, з метою оцінки ефективності вакцинації через місяць після її завершення розпочався відстріл лисиць (690 голів). Дослідження патматеріалу відстріляних лисиць проводять у Волинській регіональній державній лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

Наразі маневицькі спеціалісти відібрали вісімдесят чотири проби і направили на експертизу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити