image
 |  2 3 Квітня 2020 | 23:03

На Волині – друга смерть від коронавірусу: помер водій «швидкої» зі Старовижівщини

У Волинській обласній інфекційній лікарні помер водій «швидкої» з Старовижівського району, в якого попередньо діагностували коронавірус.

Цей факт у коментарі «ВолиньUA» підтвердив директор КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Володимир Шмаль.

За його словами, 62-річного чоловіка з лабораторно підтвердженим позитивним ПЛР-тестом транспортували спочатку в ковельську лікарню, після чого перевели у Волинську обласну інфекційну лікарню, куди він поступив пробув близько доби тому.

Чоловік мав ознаки пневмонії, проте, за виключенням низької сатурації, його стан був був задовільним. За станом на 15:00 3 квітня він навіть почав почуватися краще. Проте вже ввечері життя чоловіка обірвалось. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині водій «швидкої» інфікувався вірусом covid-19

Як «ВолиньUA» уже інформувало, чоловік відчув у себе симптоми, притаманні вірусу, і за порадою колег звернувся до сімейного лікаря. Лікування вдома не дало результатів, його стан погіршився. Тому в районній лікарні йому зробили експрес-тест на коронавірус, який виявився негативним.

Після цього провели лабораторний ПЛР-тест, який дав позитивний результат.

Попередньо відомо, що волинянин мав контакт із родичем, який повернувся з-за кордону. Ймовірно, саме він і був джерелом зараження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Швидка допомога» в Старій Вижівці — на карантині: в одного з водіїв — підозра на коронавірус

За словами Володимира Шмаля, наразі перевіряють контактних осіб із його кола спілкування. Бригади «швидкої» зі Старовижіщини, з якими міг контактувати померлий, продовжують залишатися на карантині.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити