image
 |  4 24 Лютого 2020 | 21:13

На Волині – другий летальний випадок від ускладнень, викликаний грипом (ВІДЕО)

47-річна волинянка померла від ускладнень, викликаних вірусом грипу.

Про це «Суспільному» розповіла завідувачка відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань обласного лабораторного центру Ірина Єнжиєвська.

З її слів, цього року - це другий летальний випадок від ускладнень грипу в області. За минулий тиждень на грип та грві занедужали понад дев'яти тисяч волинян. У Луцький центр первинної медичної допомоги №2 за минулий тиждень звернулося 723-ри пацієнти із симптомами грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій, розповіла медична директорка закладу Світлана Бойко. Каже: це майже на 200-ті людей менше ніж попереднього. Випадків захворювання на грип за нинішній епідемічний період у закладі не зафіксували.

Вікторія Яковлева прийшла на прийом до сімейного лікаря. Лікується від ГРВІ другий тиждень. Каже: по роботі часто буває у людних місцях. До медиків прийшла із високою температурою і кашлем.

Пацієнтка Вікторія Яковлева: «Ламало тіло, м’язи, мусила звертатися до лікаря. Дуже сильно трималася температура, пару днів, мусила звертатися.»

Сімейна лікарка Луцького центру первинної медичної допомоги №2 Любов Кушнірук каже: із симптомами грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій люди звертаються щодня.

Лікарка загальної практики сімейної медицини Любов Кушнірук: «Коли нормально розвинена імунна система, менше імовірність того, що людина захворіє навіть при контакті. Плюс, кращою профілактикою вірусних захворювань є щеплення. Щеплення щороку потрібно робити перед орієнтовним періодом, коли буде епідемія ГРВІ. Треба вересень-жовтень, ось так робити.»

Медична директорка Луцького центру первинної медичної допомоги №2 Світлана Бойко каже, попри те, що минулого тижня до лікарів із симптомами ГРВІ і грипу звернулося майже на 200-ті пацієнтів менше, показники захворюваності - високі.

Медична директорка Луцького центру первинної меддопомоги №2 Світлана Бойко: «Ми зараз маємо підвищений рівень захворюваності, сімейні лікарі консультують по телефону, надають першу допомогу, щоб збити температуру, нормалізувати стан і звернутися до сімейного лікаря на прийом. Це, знову ж таки, робиться для того, щоб зменшити зараження людей. Хворих, які з’явилися із температурою ми приймаємо поза чергою і без попереднього запису.»

Щоб уберегтися від гострих респіраторних інфекцій, каже Світлана Бойко, потрібно уникати місць масового скупчення людей, повноцінно харчуватися, гуляти на свіжому повітрі і мати здоровий сон.

Десять загальноосвітніх навчальних закладів і три дитсадки в області тимчасово призупинили навчання у зв’язку із захворюваністю дітей на гострі респіраторні вірусні інфекції і грип. У Горохівському, Камінь-Каширському і Рожищенському районах не працюють по два заклади, у Турійському – три. По одному закладу на карантинних заходах у Любомльському, Маневицькому, Шацькому і Любешівському районах. Нагадаємо, минулого тижня в області було припинено навчання у 35-ти школах і восьми дитсадках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині впродовж тижня грипом та ГРВІ захворіли понад 10 тисяч 700 осіб, від ускладнень грипу помеpла лучанка

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити