image
 |  0 12 Лютого 2022 | 17:05

На Волині двірник школи виграв суд щодо відсторонення від роботи

Рожищенський районний суд розглянув цивільну справу за позовом до Рожищенського ліцею №1» про визнання незаконним та скасування наказу «Про відсторонення від роботи», поновлення на роботі та стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу.

Про це йдеться у рішенні суду від 2 лютого, передає Район.Рожище.

Свої позовні вимоги позивач обґрунтовував тим, що 4 листопада йому повідомили про обов'язкове профілактичне щеплення про COVID-19, а вже 8 листопада відсторонили від роботи на час відсутності щеплення проти COVID-19 без збереження заробітної плати.

«Обов'язковість профілактичного щеплення від COVID-19 для працівників закладів освіти введена Наказом МОЗ від 04.10.2021 №2153 «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням», який набув чинності 08.11.2021. Отже, лише з цієї дати у позивача виник обов'язок пройти профілактичне щеплення протягом розумного строку», – йдеться у матеріалах справи.

Зауважують, що відповідач вручив повідомлення про обов'язковість вакцинації позивачу 4 листопада 2021 року, а 8 листопада 2021 року вже відсторонив позивача від роботи, не забезпечивши при цьому позивачу можливості пройти медичний огляд, надати підтверджуючі документи, не переконавшись у відсутності у позивача протипоказань для щеплення та не отримавши належних доказів відмови чи ухилення від профілактичного щеплення.

Суд ухвалив позов до Рожищенського ліцею №1 задовольнити частково, визнати незаконним та скасувати наказ директора «Про відсторонення від роботи» від 8 листопада 2021 року, зобов'язати школу нарахувати та виплатити заробітну плату за час незаконного відсторонення від роботи за період з 8 листопада 2021 року по 2 лютого 2022 року, допустити до негайного виконання судового рішення в частині стягнення заробітної плати за один місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку хліб дешевший, ніж у селах області

Також школу зобов'язали сплатити на користь позивача 908 гривень судових витрат та стільки ж в дохід держави.

Рішення може бути оскаржене до Волинського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня складання повного судового рішення. Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити