image
 |  4 19 Липня 2022 | 22:32

На Волині єгеря тричі затримували п'яним

Відразу два суди намагаються вберегти волинян від людини, яка їздить п’яною за кермом. Мисливствознавця Маневицького лісового господарства Миколу Корця за останній рік двічі ловили напідпитку: у вересні 2021-го та у травні 2022-го року. Вперше ж чоловіка затримали в нетверезому стані ще 20 липня 2013 року. Тоді він уникнув покарання.

Як з’ясував Центр журналістських розслідувань «Сила правди», тоді у 2013-му суд взяв до уваги, що «він вперше притягувався до адміністративної відповідальності; за місцем роботи характеризувався позитивно; щиро розкаявся; він, а також його дружина, мають інвалідність». Тому тоді обмежились усним зауваженням, а справу закрили.

20 вересня 2021 року Миколу Корця знову зупинили в нетверезому стані за кермом. Як і в першому випадку, від проходження алкотестера він відмовився, з поліцейськими вів себе хамовито, намагався «порєшать».

Тоді Маневицький районний суд визнав єгеря винним, забрав на рік посвідчення водія і присудив 17 тисяч гривень штрафу. Але чоловік подав апеляцію й досі крапка в цій історії не поставлена. Останнє судове засідання відбулося 24 червня, наступне призначене на 12 серпня 2022 року.

26 травня 2022 року Микола Корець, перебуваючи за кермом напідпитку, знову скоює ДТП. Тепер в Маневичах він ламає паркан приватного помешкання. Відео наступного дня у відкритий доступ виклали небайдужі родичі постраждалої. На ньому видно, як двоє чоловіків у єгерській формі намагаються вийти з автівки та втекти, їх затримали до приїзду поліції.

Тоді Суспільному керівник обласного управління лісового і мисливського господарства Волині Олександр Кватирко повідомив, що Микола Корець на той час був у відпустці.

Натомість, на відео видно, як товариш Корця намагається відірвати шеврон з його уніформи. Головний лісівник області додав, що «наразі за цим фактом в управлінні лісомисливського господарства проводять службове розслідування». Про його результати обіцяли розповісти згодом.

Речниця Головного управління Нацполіції в області Ольга Бузулук розповіла, що на водія склали адмінпротокол за двома статтями: «керування в стані алкогольного сп’яніння» та «вчинення ДТП з пошкодженням інфраструктури».

«Дійсно, нетверезий водій в’їхав в чужий паркан. За зовнішніми ознаками він мав ознаки алкогольного сп’яніння. Від огляду на драгері чоловік відмовився», – каже керівниця прес-служби.

Автомобіль в умовах воєнного стану вилучили та помістили на арештмайданчик. Справу Миколи Корця цього разу у Маневицькому райсуді розглядатиме суддя Руслан Ониско. Чергове засідання заплановане на 22 липня.

Зазначимо, що від рішення Волинського апеляційного суду у справі про торішнє нетверезе водіння залежить і майбутнє рішення Маневицького районного суду. Адже, якщо в апеляції залишать у силі рішення першої інстанції, то травневий інцидент Корця вважатиметься другим подібним порушенням впродовж року, а це означає вже не 17 тисяч, а 34 тисячі гривень штрафу та позбавлення водійського посвідчення на три роки.

Микола Корець відзначився не лише п’яним водінням, а й причетністю до схем з виділенням мисливських угідь. Детальніше про це «Сила правди» писала в публікації «Як головний лісівник Волині Кватирко і голова екокомісії Столяр мисливські угіддя ділили».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині очільник тероборони продав у сільраду благодійні плитоноски

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити