image
 |  13 7 Січня 2022 | 20:06

На Волині електрифікували ділянку залізниці, що з'єднує Україну з Європою

На Волині залізничники електрифікували 43 кілометри маршруту Ковель-Ізов-Держкордон. Це важливий залізничний напрямок, який з’єднує Україну з країнами Європейського Cоюзу.

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

Наразі роботи тривають на дільниці Ковель-Овадно, де вже встановлено 467 опор. «Реалізація проєкту електрифікації цього напрямку матиме величезний позитивний результат для компанії та країни: від енергозбереження до зменшення витрат на закупівлю паливно-мастильних ресурсів, від підвищення пропускної спроможності дільниці до спрощення технології організації руху», – наголосив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

Дільниця Ковель-Ізов-Держкордон розташована в межах Волинської області та наразі експлуатується на тепловозній тязі. Основним вантажопотоком є експортна залізорудна сировина, що прямує з підприємств регіону Кривого Рога на металургійні підприємства в Польщі. Маршрут цього вантажопотоку пролягає по електрифікованих напрямках від станцій Криворізької дирекції регіональної філії «Придніпровська залізниця» до станції Ковель регіональної філії «Львівська залізниця». Дільниця Ковель-Ізов-Держкордон, яка експлуатується на дизельній тязі, є найбільш затратною частиною маршруту цього вантажопотоку, що спричиняє зростання експлуатаційних витрат Львівської залізниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громада на Волині здає в оренду 27 гектарів землі біля дороги (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити