image
 |  4 15 Січня 2019 | 20:11

На Волині голову громади, яка переходить у ПЦУ, захопили невідомі

У селі Бронниця Камінь-Каширського району невідомі особи під керівництвом священнослужителя УПЦ МП заблокували в сільській раді голову та секретаря. Вимагають списки людей, які проголосували за те, аби їх церква перейшла в Православну церкву України.

Про це пише VSN з посиланням на очевидців. 

З її слів, в селі зібрали підписи про перехід із Української православної церкви Московського патріархату в Православну церкву України. 750 людей проголосували «за», 167 – «проти», або ж не голосували взагалі. 

Оскільки 82% прихожан виступили за перехід в ПЦУ, зібрали сесію сільради, проголосували рішення про перехід та приєднання церкви. Проте це не сподобалось місцевому священнослужителю. 

«О 17:40 московський батюшка взяв два десятки людей, схожих на бандитів, приїхав і заблокував голову сільради і секретаря в приміщенні. Вимагають списки тих, хто проголосував за приєднання церкви, а також вимагають скасувати рішення», – каже жінка. 

На місце події викликали правоохоронців, очікують їх прибуття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко у Луцьку закликав покаятися «слуг Москви»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити