image
 |  0 24 Жовтня 2020 | 08:24

На Волині грипу поки немає, кількість випадків ГРВІ росте, – лабцентр (ВІДЕО)

У Волинській області цього сезону циркуляцію вірусів грипу поки не зафіксували. Упродовж 19-23 жовтня кількість хворих на ГРВІ у порівнянні з минулим тижнем зросла на 25 % - 445 людей на 100 тисяч жителів.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Про це під час брифінгу розповіла заступниця директора обласного лабораторного центру Надія Костирка.

«Суспільне» розпитало лікарів про ефективні методи лікування від сезонних хворою та перевірило, чи є вже вакцина від грипу в аптеках Луцька.

В аптеках, які Суспільне відвідало 23 жовтня в центрі Луцька, про наявність вакцин від грипу кажуть так:

«Поки немає. обіцяли, що в жовтні будуть, до кінця місяця, надіємося, що будуть», - зазначила працівниця аптеки Наталія Нінічук.

Працівниця аптеки Анна Чернюк та Анастасія Шабала розповіли, що ні про ціни, ні про дати постачання вакцин в аптеки наразі нічого не відомо.

Сестра медична старша загальної практики сімейної медицини № 3 Оксана Новосад каже: за наявності вакцини щеплення проводить медсестра. Наголошує, вакцина має бути доставлена з аптеки із дотримання температурного режиму, який зазначений у інструкції препарату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аспірин знижує смертність від коронавірусу, – вчені

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити