image
 |  2 21 Травня 2022 | 19:09

На Волині громада незаконно привласнила землю

За прокурорського втручання на Волині земельні ділянки площею понад 260 га повернули в державну власність.

Про це інформує пресслужба прокуратури.

Північно-Західний апеляційний господарський суд залишив у силі рішення Господарського суду Волинської області, яким задоволено позов Луцької окружної прокуратури в інтересах Міністерства освіти і науки України і Львівського національного аграрного університету до Головного управління Держгеокадастру у Волинській області та Горохівської міської ради, визнано незаконними і скасовано акти органів державної влади та припинено право комунальної власності на земельні ділянки загальною площею понад 260 га, що належать навчальному закладу на праві постійного користування та є державною власністю.

Прокурори з'ясували, що у 2020 році під час проведення інвентаризації земель земельні ділянки державної форми власності, якими користувався університет, в порушення вимог чинного законодавства були передані у комунальну власність Горохівської територіальної громади. Змінено було і їхнє цільове призначення із земель сільськогосподарського призначення на землі запасу.

У судах двох інстанцій прокурори відстояли позицію щодо припинення права власності громади на земельні ділянки державної власності, якими користується вищий навчальний заклад.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити