image
 |  7 10 Березня 2019 | 19:51

На Волині громада, яка перейшла до ПЦУ, так і не отримала ключів від храму

Новостворена релігійна громада Православної церкви України так і не отримала ключів від храму від колишнього настоятеля Назарія Філіповича.

Скобелчани зібралися оголосити рішення про офіційну реєстрацію громади та майна відповідно до чинного законодавства 8 березня. Нагадаємо, зміни до статуту «Свято-Миколаївської громади Української православної церкви» села Скобелка Горохівського району у новій редакції зареєстрували 7 березня, - пише Район.Горохів.

«Надалі, незважаючи на спротив священика та 35 радикальних прихильників УПЦ, представники ПЦУ зайшли в храм, змінили замки та провели перше Богослужіння в храмі», – прокоментували правоохоронці, які забезпечували громадський порядок.

Після богослужіння обрали нових старосту та касира і приступили до інвентаризації.

Нагадаємо, до цього дня скобелчани йшли з 20 січня, відколи на церквоному подвір'ї відбулися перші парафіяльні збори. Тоді на підтримку настоятеля приїхали представники духовенства УПЦ МП та молодики спортивної статури. Детально про ті події читайте у матеріалі Спортивні пілігрими: хто приїздив на церковні збори у Скобелку. Згодом у селі ще двічі провели збори і у підсумку 582 особи віддали свої голоси за перехід парафії Свято-Миколаївського храму у Православну церкву України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про Томос треба розповідати в школах, - волинський протоієрей

Як розповів сільський голова Михайло Цуцман, у церкві був повністю порожній сейф, відсутній антимінс (посвячена хустина із зашитою частинкою мощів святих на престолі в православних церквах, на якій звершується під час Літургії таїнство Євхаристії, без антимінса не можна служити Літургії) і деякий дріб’язок з церковного начиння. На разі, зв’ясовувують де знаходититься бус, який громада придбала для церковних потреб. Інвентаризація культурних і мистецьких цінностей ще триває. Звірку проведуть відповідно до списків, які уклали представники відділів культури Волинської ОДА та Горохівської РДА, які працювали у храмі після подій 20 січня. Адже Свято-Миколаївська церква є пам’яткою архітектури національного значення, а відповідальним за збереження майна у таких випадках є настоятель церкви.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити