image
 |  2 26 Червня 2023 | 19:12

На Волині хотіли "відмити" 105 мільйонів на ремонті шляхопроводу

За втручання прокуратури упереджено неправомірне використання понад 105 млн грн бюджетних коштів.

Про це повідомляє Волинська обласна прокуратура.

Після втручання Волинської обласної прокуратури Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Волинській області розірвала укладений у січні 2022 року договір про закупівлю у суб'єкта господарювання робіт зі здійснення капітального ремонту шляхопроводу державного значення «Нововолинськ-Іваничі-Павлівка-Локачі» на загальну суму 105,8 мільйона гривень.

Прокурори з’ясували, а контролюючий орган, провівши моніторинг, підтвердив наявність порушень при проведенні конкурентної процедури закупівлі.

Так, товариство-переможець відкритих торгів не надало замовнику усіх документів, що вимагалися тендерною документацією, з приводу асфальтобетонного заводу, потужності якого мало намір використовувати для виконання робіт.

Крім того, у суб’єкта господарювання на момент участі тендері були відсутні дозвільні документи на виконання низки робіт підвищеної небезпеки, визначених у технічному завданні на закупівлю.

Після звернення прокуратури з позовом до суду оспорюваний договір, оплати за яким не проводились, розірваний, відтак провадження в справі закрите.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 100 метрів від Луцького замку хочуть збудувати офісне приміщення (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити