image
 |  9 28 Лютого 2020 | 18:44

На Волині хворих на туберкульоз лікуватимуть у 12-ти лікарнях

У Волинській області пропозиції на укладення договору на надання допомоги пацієнтам з туберкульозом подали 12 медичних закладів.

Про це повідомили у Національній Службі здоров'я України.

На 9 місяців 2020 року на лікування дорослих і дітей з туберкульозом у Програмі медичних гарантій Національної служби здоровя України передбачили 627 млн 721 тис грн. Ці кошти НСЗУ виплатить тим закладам, які укладуть договір на надання таких послуг.

На 27 лютого поточного року 332 заклади спеціалізованої медичної допомоги подали заяву до НСЗУ на лікування туберкульозу, серед них і історичні тубдиспансери, і багатопрофільні лікарні, які мають всі умови для надання такої послуги.

У Волинській області пропозиції на укладення договору на надання допомоги пацієнтам з туберкульозом подали 12 медичних закладів. Серед них - Волинський обласний фтизіопульмонологічний центр. Також - міські та районні багатопрофільні лікарні. Наприклад, Луцька центральна районна лікарня, Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання.

Читайте також: Погуляйко взяв собі у заступниці - жінку зі столиці

За лікування одного пацієнта НСЗУ обіцяє заплатити медзакладу 20 663 грн.

Натомість у Всесвітній організації охорони здоров'я рекомендують Україні впроваджувати нові форми лікування через амбулаторний прийом ліків. Лікування в більшості тубдиспансерів України є неефективними, небезпечним для пацієнтів, і загрозливим для епідеміологічної ситуації в Україні, тому що сприяє внутрішньому інфікуванню хворих і викликає стійкість до протитуберкульозних препаратів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити